Teplovzdušným vytápěním ušetříte desetitisíce !

07.04.2009 18:34

Krbová teplovzdušná vložka vyhřeje nejen místnost, kde se nachází, ale díky ventilaci protopí celý dům. Kombinací horkého vzduchu a teplovodního rozvodu nebudete, v případě správné instalace, plyn ani elektriku k topení potřebovat.

Kromě vyhřátí velké obývací místnosti krbem nebo klasickými krbovými kamny můžete zvolit tři další způsoby, jak vytopit dům, chatu nebo chalupu. Konstrukčně náročnější i o málo dražší je teplovodní rozvod z krbových kamen. Častěji používané je vytápění pomocí horkého vzduchu. Méně časté, ale nejúčinější je vytápět pomocí kombinovaného systému. To znamená souběžně teplovodními rozvody, které zahřejí radiátory a teplým vzduchem, který snadno rozvedete v jakémkoliv domě. I na to stačí jedna krbová kamna. Navíc budete překvapeni, že pořízení celého systému není finančně nákladné.

Víte, že...
Přirozenou cirkulací vzduchu v místnosti a jeho zahřátím v krbové vložce na teploty přesahující dvěstě stupňů celsia vytváříte zdravější ovzduší v domě. Vysoké teploty ničí některé druhy bakteríí.

 

Zpět