Stále čisté krbové sklo! Jak na to?

21.04.2009 13:59

Při topení se po určité době skla u krbových vložek a kamen zanesou sazemi. Co dělat pro udržení průhlednosti skel a jak je nejlépe očistit?

Prevence: Topit pouze suchým dřevem, nejlépe z listnatých stromů! Dřevo jehličnanů praská a obsahuje pryskyřici. Velký vliv á také tah komína.

Na trhu existuje celá řada čistících přípravků na krbová skla. Zpravidla se doporučuje nastříkat pěnu nebo nanést prostředek na sklo ještě vlahé, nechat chvíli působit a pak setřít. Je potřeba dát pozor nato aby použitý saponát neskapával ze skla na podlahu, jelikož hodně špiní.

Další možností je použit na čištění skel žiletky, jak no mokré, tak suché sklo. Poslední možností je čištění popelem: vlhkým hadřík otřete v popelu a poté krouživými pohyby čistíte sklo, dokud nebude čisté. Je to práce asi na 5min. Poté ho setřete do čista.

Pokud chcete mít s údržbou krbu nebo kamen co nejméně práce, tak doporučujeme dbát především na preventivní opatření. Což je i investice do budoucna, jelikož komín s výborným tahem a topení kvalitním a suchým dřevem prodlužuje jak životnost vložky, skla tak především komínu!

Zpět